Verbal

 

   Nováčku pozor, akutní nebezpečí, alarm svítí červeně! Pravděpodobnost výskytu je velmi vysoká zejména v brzkých ranních hodinách, o kterých se většina lidí domnívá, že v nich nelze ani trefit na záchod, natož chatovat na internetu. Nicméně, Verbal už číhá ve své odstřelovací věži a mlsně se rozhlíží, kohopak dneska jako prvního trefí mezi světla. Mezitím, stíhá tvořit v pravidelném vražedném intervalu komentáře k filmům a pravděpodobně se současně s tím věnuje ještě osmi dalším činnostem, o kterých ty nemáš ani zdání. A neudělej tu začátečnickou chybu, že se ho na ně budeš hned familiérně vyptávat. Ještě jste si totiž nepotykali! Právě si narazil na Johnyho Rottena zdejší databáze (nevíš-li, kdo je Johnny Rotten, raději to vědět už ani nechtěj). Tento na první pohled milý strejda se šťastným úsměvem, jaký umí vykouzlit jen downův syndrom, se může ve skutečnosti stát tvou noční můrou!! Je to skutečná „persona non grata“ ČSFD. Persona, která ztrácí čas s běžnými plebejci na volné diskuzi, a ráda si hraje a pinká s nováčky, a kterou můžeš opravdu nasrat nebo nebezpečně podráždit těmito přestupky:

a) postuj na diskuzi jakékoli songy vyjma osvědčené metalové klasiky

b) chovej se jako debil a za každou svoji stupidní myšlenku vymrskni pár kreativních smajlíků, případně zcela v opačném extrému začni omračovat svými znalostmi, nejlépe cizojazyčně

c) učiň jakoukoli hlášku o své nedávné činnosti na facebooku

d) dej si na profil autoportrét

e) zmiň se o tom, že se ti líbí, nebo že dokonce vlastníš vůz Audi

povede-li se ti díky těmto základním pravidlům proplout kolem tohoto dobře maskovaného predátora bez povšimnutí, ještě nemáš zdaleka vyhráno. On si počká. Bude mu stačit např. jen tvůj nevinný dotaz, na koho se máš obrátit, chceš-li komentovat filmy. Verbal v cuku letu přiskočí se zdánlivě nesouvisejícím dotazem: „a kouříš?“ Pro nováčka neznámá finta, na kterou zmaten většinou ihned pravdivě odpoví, pro hravého maniaka předehra k brutálnímu ping pongu se začátečníkem místo míčku. Čím víc se budeš zaplétat do ofenzívy s tímto verbálním akrobatem, čím víc se budeš snažit se ho zbavit, tím větší potěšení ze hry mu způsobíš. Až se ti bude zdát, že už vyčerpal svůj repertoár a odkopnul tě prostým a ostravsky úderným „běž do pyče“, vyvaruj se obvyklé chyby chtít na něj útočit jeho vlastní zbraní. Verbal je schopen se v protikladu ke svým zdánlivě fyzickým neschopnostem v mžiku překulit do role vyhraněného pedofila, nekrofila, zoofila, či homosexuála, nebo je za chvíli zpět v roli pokleslé hvězdy zábavových kapel, což pocítíš zejména tehdy, až mu opět začnou místní slečny škemrat o možnost výměny pleny, schůzku či vyvenčení jeho čivavy. Tomu už nebudeš rozumět vůbec. Dokonce i mnozí místní chlapci mu budou ve vyzývavém předklonu leštit kliky a nastavovat konečník k libovolnému použití. Budeš zděšen! Čím si tento chovanec uprchlý z chráněné dílny zasloužil tolik pozornosti? Ptáš se? Zde ti radím, milý nováčku, jediné. Zaklekni k jeho bohaté tvorbě a studuj, jak lze i jinak než obyčejně, všedně a nezajímavě používat rodný jazyk a jeho sloh. Neupozorňuj na sebe, nepokoušej se ho ve skutečně marné snaze zaujmout a pochop, že nemáš-li ve svém rodném listu jméno Lemmy Kilmister, či Michael Connelly, bude tebou absolutně a definitivně pohrdat, jako pohrdá vším a všemi, kdo by se snad kdy stavěli na odpor jeho filozofii, nebo ho chtěli utlouci morálkou. Ptáš se, kdo je tedy skutečný Verbal, když ne ta prapodivná postavička působící jako menstruační skvrna na bílé nevěstině robě úhledné top 50tky oblíbených uživatelů ČSFD? Zkus tedy jako již mnoho ostatních nepoučitelných vykukovat v davu v naději, že ho spatříš naživo přikráčet na nějakou tu VIP projekci. Třeba se někdy konečně rozhodne přijít vám udělat nezapomenutelnou Crusty show do Prahy.

 

DODATEK SEGRESTORA

   Verbal je Roger "Verbal" Kint alias Keyser Söze, to ví už dnes každé kudlančí děcko. Bezesporu největší hvězdou ČSFD ať už si to chcete přiznat nebo ne. Jeho projev jedny irituje a jedny nesmírně baví. Jeho despekt dokáže každého rozhodit. Škodolibě se mi nechce na něj nic prorazovat, ať si každý sám objeví toho svého Keysera.

 

DODATEK LILLIEN (trocha bulvárního rejpáníčka nemůže hvězdě nikdy uškodit)

Ale no tak!! Vážně teď sedíš nováčku v posvátné úctě a bázni a zklamaně se chystáš stisknout delete,abys definitivně odsoudil k smrti své první v bolestech porozené komentáře?

Říkáš si: nikdy nebudu tak dobrý jako mistr Verbal..nemá smysl se ani pokusit zanechat svůj výtrus v komentáři k filmu. Chystáš se zapálit u jeho profilu betlémské světlo a 2x denně mu rituálně obětovat křečka?..

Ušetři si námahu! Ono to se strejdou Verbalem nebude tak žhavé , pojď, poodhalím ti jednu zaručenou achillovku!

Strejda je tu už taky nějaký ten pátek a buď už mu začíná ťukat na hemisféry HOSIP (hovno si pamatuju) nebo už je prostě líný jako prase! Opakuje se tak, že už ani nemusíš listovat v diskuzi 3000 stran zpět, abys ho přistihl, že když „uhodí někoho kabelkou“ bude to kabelka VŽDY od Gucciho! a nenech se zmást, není to jeho oblíbený návrhář, strejda je s nějvětší pravděpodobností jen líný vygůglit si jiné. A se stejným NUDNÝM konzervatismem nebude nikdy převlékat žádné své zaručené a zautomatizované forky do nových trendy oblečků. Takže ti v pravidelných intervalech, jen co bude mít příležitost, ukáže stejnou fotku hnusného pánského přirození a stejnou fotku umělé vaginy a skoro si můžeš být jist, že i s úplně stejným popisem či forkem jako minule, předminule, před měsícem, před rokem..No není to hezké selháníčko tvůrčí originality? Verbal zůstane vždycky nezapomenutelným zážitkem pro nováčky, ale staneš-li se matadorem a pamětníkem, za chvíli mu tu kabelku od Gucciho budeš mít chuť omlátit o palici sám, až s ní zase po osmitisícáte začne..

A jedna pikoška závěrem pro všechny Verbalovy odpůrce, nepřátele a antifanoušky:

 vědci z Kalifornské univerzity nedávno objevili, že prudký nárůst  bodů na čsfd způsobuje impotenci.  Nepodařilo se nám zjistit, zda měli na mysli tu tvůrčí..

 

NOVÝ REDAKTOR KULYK DODÁVÁ

Hvězda, kolem níž se menší točí. Když pomineme komenty, které dokáží nejednomu zoufalci ukázat cestu k zábavným natočeninám, má na ČSFD ještě jednu neoddiskutovatelnou roli. Učí namyšlence pokoře, vyhání je z krytů a odkrývá jejich pravou podstatu. Nejste-li celá divize SS, nemůžete vyhrát. Neodpouští, nezapomíná, nešetří nikoho. Dostanete-li se do fáze, že vám milostivě ve větě ,,táhni za řitní věnec, Ty čuráku“ napíše ono oslovení s velkým T, máte šanci na relativně klidné exhibování na volné. Pokud ne, zabalte to a cupitejte za ostatníma děckama na Fakebook.